pátek

FRIŤÁK PODRUHÉ

 

Jak ve friťáku dělám
KARBANÁTKY a BRAMBORY

Z friťáku vyndám míchací lopatku, vytřu ho olejem a kolem dokola naskládám karbanátky (klasika - mleté maso, vajíčko, koření, obalené ve strouhance), které pomašluju olejem. Během smažení je jednou obrátím. Karbanátky se trochu vypečou, takže se vlastně smaží ve vlastním tuku:-)


Mezitím oloupu brambory, nakrájim je na osminky, propláchnu a osuším v utěrce. Hotové karbanátky  přendám do thermo mísy, do friťáku vrátím míchací lopatku a nasypu tam brambory. Osolím je, případně posypu kořením na hranolky nebo americké brambory.
Takhle vypadají po pár minutách pečení.

Objektiv se mi zamlžil párou, proto je fotka taková:-) No a zákon schválnosti - došla fotobaterka, takže další fotky bohužel:-) Budu si muset koupit ještě jednu baterku na střídačku:-)

Jinak ve friťáku se v pohodě usmaží rybí prsty, menší kousky ryb, obalované medailonky či malé řízky, i klobásy se tam opečou. Všechno ještě vyzkoušené nemám, ale pracuju na tom:-))

 ♥ děkuji vám za návštěvu ♥ 
Ajka