Už
jsem o něm psala v lednu -
http://ajka-uajky.blogspot.cz/2013/01/dietni-fritak.html.
Jak ve friťáku dělám
KARBANÁTKY a BRAMBORY
KARBANÁTKY a BRAMBORY
Z friťáku vyndám míchací lopatku, vytřu ho olejem a kolem dokola naskládám karbanátky (klasika - mleté maso, vajíčko, koření, obalené ve strouhance), které pomašluju olejem. Během smažení je jednou obrátím. Karbanátky se trochu vypečou, takže se vlastně smaží ve vlastním tuku:-)
Mezitím oloupu brambory, nakrájim je na osminky, propláchnu a osuším v utěrce. Hotové karbanátky přendám do thermo mísy, do friťáku vrátím míchací lopatku a nasypu tam brambory. Osolím je, případně posypu kořením na hranolky nebo americké brambory.
Takhle vypadají po pár minutách pečení.
Objektiv se mi zamlžil párou, proto je fotka taková:-) No a zákon schválnosti - došla fotobaterka, takže další fotky bohužel:-) Budu si muset koupit ještě jednu baterku na střídačku:-)
Jinak ve friťáku se v pohodě usmaží rybí prsty, menší kousky ryb, obalované medailonky či malé řízky, i klobásy se tam opečou. Všechno ještě vyzkoušené nemám, ale pracuju na tom:-))
♥ děkuji vám za návštěvu ♥
Ajka