čtvrtek

DŘEVORUBECKÁ POHÁDKA

Nějak nám to dřevo z kůlny mizí, pomyslel si v lednu taťka dřevorubec a dovezl další várku.

Hned nahnal mladé dřevorubce na brigádu. Brigádníci makali a těšili se na výplatu, že si pak konečně budou moct koupit ponožky...

S dřevem se ovšem nepárali. Místo toho, aby ho pěkně skládali, na hromadu s ním házeli ... ať taťku dřevorubce třeba klepne:-D

Ale nekleplo. Taťka dřevorubec hromadu obíhal a jásal, že bude v sobotu řádit s motorovou pilou. To bylo ve středu.

Ve čtvrtek už tolik nejásal.


A v pátek už nejásal vůbec.


V pátek večer taťka dřevorubec rozmontoval motorovou pilu, páč mu tam něco šramotilo. Mladí dřevorubci jásali, že se vyhnou sobotní brigádě, páč taťka dřevorubec určitě pilu zpátky dohromady nedá. Leč jásali předčasně. Taťka dřevorubec nejenže pilu do původního stavu zpátky složil, nezbyly mu ani žádné náhradní součástky.

V sobotu ale mladí dřevorubci mohli jásat doopravdy - nebyl benzín. Mladý dřevorubec, který byl pověřený koupí benzínu, zapomněl dotyčný kanystr vyndat z kufru auta a dřevorubcova dcera s autem i kanystrem odfrčela neznámo kam. Nad návrhem dřevorubcovi ženy, že by se benzín mohl vycucnout z nádrže druhého auta přímo do nádržky v motorové pile, si dřevorubci ťukali na čelo.
Jen maličký dřevorubec smutněl, že prý přišel o zábavu. I bylo mu vysvětleno, že o zábavu přišla akorát babička, páč nemohla fotografovat...



I zapsala si dřevorubcova žena do blbníčku - koupit mému dřevorubci k narozeninám kanystr. Neb jeden na celej barák je opravdu málo. Prozřetelně se ovšem ještě svého dřevorubce zeptala, zdali vůbec má do té motorové pily olej. Neměl. Dřevorubcova žena si povzdechla, vyslala taťku dřevorubce do Baumaxu pro motorový olej a změnila zápis v blbníčku - koupit mému dřevorubci k narozeninám elektrickou pilu.

Nedělní ráno bylo mrazivé.


To ale taťku dřevorubce neodradilo. Natáhl na sebe zateplenou kombinézu, oprášil dříví od sněhu a nastartoval motorovou pilu.

Pěkně mu šla práce od ruky.


Mrazivé počasí se ale motorové pile zrovna moc nezamlouvalo. Rozhodla se proto stávkovat. Taťka dřevorubec byl na infarkt, brigádníci jásali.

Taťka dřevorubec rozchodil infarkt mlácením sekyrkou do špalku a poté odešel motorovou pilu rozebrat. A dřevorubcova žena opět změnila zápis v blbníčku - koupit elektrickou pilu, nejlépe ihned.

A jak to tak vypadá, pokračování dřív než na jaře nebude:-)


         
 ♥ Všem děkuji za návštěvu ♥
   Ajka