pátek

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK BEZ MASA

Moje dcera vaří rozlítané španělské ptáčky, já vařím falešné španělské ptáčky ....  náš kluk tomu říká špekáčky v okurkové omáčce:-)

Budeme na ně potřebovat:
Špekáčky, okurky, libovou anglickou slaninu, natvrdo vařená vajíčka. Množství dle strávníků.


Špekáčky nařízneme, ale nedořízneme.

Do vzniklé mezery vložíme kousek vajíčka, okurky a slaniny.


Špekáčky spíchneme párátky. Nejlepší jsou sice takové ty nerez kroužky na závitky, ale ty se mi během rekonstrukce baráku nějak záhadně ztratily....


Spíchnout špekáčky musíme opravdu důkladně, páč mají tendenci se při vaření rozevírat.
To potom dopadne takhle .... místo falešných ptáčků budeme mít rozlítané ptáčky:-)
Takže čím víc párátek, tím líp. A lepší jsou ty kulaté se špičkou.


V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj špekáčky, opečeme, podlijeme vodou a podusíme.


Špekáčky vyndáme a odložíme je na talíř. Do omáčky přidáme pokrájenou okurku, případně zbytky vajíčka či slaniny, zahustíme a povaříme.


Špekáčky vložíme zpátky do omáčky a necháme projít varem. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

 
Přeji všem dobrou chuť:-)
Ajka