pondělí

GULÁŠ ŠESTI CHUTÍ

Pokud se nemůžete rozhodnout, jaký guláš uvařit, je guláš šesti chutí ideální volba:-)

Na guláš budeme potřebovat: Vepřové, hovězí a kuřecí maso, vepřová játra, žampiony, papriky, cibuli a sáček gulášového koření.
Poměr surovin na guláš může být libovolný, prostě vytáhneme to, co máme v ledničce a v mrazáku:-)
Já měla půl kila vepřového, třicet deka hovězího, kousek jater, dvě kuřecí stehna, dvě červené papriky a šest větších žampionů.

Jinak řečeno - množství pro malou závodní jídelnu:-))

Maso, játra a žampiony pokrájíme, smícháme s gulášovým kořením a dáme na noc do ledničky.  

Hovězí krájíme na malé kousky, ostatní na větší kousky.

Druhý den na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso, osmahneme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem, aby maso bylo potopené.


Do skoro hotového guláše přidáme pokrájenou papriku a zahustíme jak jsme zvyklé, případně dochutíme.


Podáváme s knedlíkem, ale může být i rýže nebo těstoviny.

 
Přeji všem dobrou chuť:-)
Ajka